Een sterke “core” en sterke buikspieren helpen je bij veel fitness- en bootcampoefeningen. Als deze niet voldoende zijn ontwikkeld kun je met onderstaande oefeningen starten om jezelf sterker te maken. Regels: Neem voldoende rust. Een bekende mythe is dat je buikspieren elke dag moet trainen. Neem tussen twee trainingen een dag rust Doe van elke […]

Een sterke “core” en sterke buikspieren helpen je bij veel fitness- en bootcampoefeningen. Als deze niet voldoende zijn ontwikkeld kun je met onderstaande oefeningen starten om jezelf sterker te maken.

Regels:

  1. Neem voldoende rust. Een bekende mythe is dat je buikspieren elke dag moet trainen. Neem tussen twee trainingen een dag rust
  2. Doe van elke oefening 2 tot 3 sets. Gaat de oefening je gemakkelijk af, bouw dan de tijd uit of maak meer herhalingen van de oefeningen.

plankGa op je tenen en ellebogen steunen, houd het lichaam recht en span je buik en bilspieren aan. Hou deze houding gedurende 30 seconden vast en bouw dit uit als het lukt. Elke week met 10 seconden en ga door tot je dit minimaal 2 minuten kunt volhouden!

 

 

 

luchtfietsGa op je rug liggen met benen in een hoek van 90 graden. Trap je benen, zo laag mogelijk een voor een uit en draai daarbij het lichaam van de ene naar de andere kant zoals op de foto. Maak op deze manier 40 fietsbewegingen. Verhoog het aantal bewegingen per week met 10.

 

 

vertcrunchGa op je rug liggen, handen achter het hoofd en breng beide benen, gestrekt, omhoog tot een hoek van 90 graden. Kruis je enkels, span je buikspieren aan en breng je romp naar je knieën. Adem uit als je omhoog gaat, adem in als je terug komt. Doe dit 12 keer. Verhoog de beweging elke week met 5 herhalingen.

Succes!

Comments are closed.