Niacine (vitamine B3) is belangrijk voor de energievoorziening. Ook speelt het een rol bij de aanmaak van vetzuren in het lichaam. Niacine maakt daarnaast je bloedvaten wijder wat de kans op een hartaanval met 27% verminderd volgens onderzoek. Niacine zit in vlees, vis, volkoren graanproducten, groente en aardappelen. Maar de beste keus is vette vis zoals tonijn […]

Niacine (vitamine B3) is belangrijk voor de energievoorziening. Ook speelt het een rol bij de aanmaak van vetzuren in het lichaam. Niacine maakt daarnaast je bloedvaten wijder wat de kans op een hartaanval met 27% verminderd volgens onderzoek. Niacine zit in vlees, vis, volkoren graanproducten, groente en aardappelen. Maar de beste keus is vette vis zoals tonijn en zalm. Er zit gemiddeld drie keer zoveel niacine in vis dan in bijvoorbeeld kip en groente.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *